ŠTA SU PREBIOTICI?

Prebioticima se nazivaju nesvarljive supstance koje pomažu delovanje probiotičkih mikroorganizama i podržavaju njihov rast i aktivnost. Prebiotici su takođe pogodni za osetljivo crevo, dok grube supstance (žitarice) često izazivaju neprijatne reakcije, kao što su gasovi.

Zbog širokog spektra primene, u naučnim istraživanjima se posebna pažnja posvećuje kombinaciji probiotika i prebiotika, tzv. sinbioticima.


DA LI POSTOJI EFEKAT NAVIKAVANJA PREMA PROIZVODIMA ОМNI-BIOTIC®?

Ne postoji mogućnost „navikavanja“ na dnevni unos crevnih bakterija. Stalno uzimanje visoko koncentrovanih crevnih bakterija pojačava delovanje crevne flore i sprečava, na primer, antigene da razviju svoj alergijski potencijal!

KOMBINACIJA SA DRUGIM PROBIOTICIMA JE MOGUĆA?

Da, svi ОМNI-BIOTIC ®probiotici su optimalno međusobno povezani tako da se mogu kombinovati bez ikakvih problema.

ZA ŠTA SE PREPORUČUJE ОМNI-BIOTIC® PANDA?

Kombinacija probiotika za imunološki disbalans - za majku i bebu od prvog dana rođenja

  • Pomaže sazrevanje dečjeg imunog sistema i razvoj korisnih mikroorganizama u crevnom traktu beba
  • Smanjuje rizik od nastanka atopijskih reakcija ako se primenjuje pre i posle rođenja
  • Dovodi do olakšanja konstipacije u trudnoći i smanjenja kolika kod beba.


KAKO DA UZIMAM ОМNI-BIOTIK® PANDA?

Trudnice
Na osnovu sprovedenih studija, u slučaju alergijske predispozicije, preporučuje se primena Omni-Biotic Panda jednom dnevno od početka osmog meseca trudnoće. Sipati sadržaj kesice u 125ml vode (1/2 čaše) i promešati. Ostaviti 10 minuta da dođe do aktivacije, ponovo promešati i popiti.

Dojenje
Da biste pripremili OMNI-BIOTIC® PANDA za vašu bebu, pomešajte 1 kesicu u 2 kašike majčinog mleka ili prokuvane vode i nakapajte pipetom direktno u usta bebe. Preporučuje se da beba uzima OMNI-BIOTIC® PANDA neprekidno u prvoj godini.

Ako ne dojite Vašu bebu:
Samo pomešajte 1 kesicu OMNI-BIOTIC®PANDA direktno u bočicu sa adaptiranom formulom. (Pažnja: ne zagrevati tečnost na temperature većoj od 40 stepeni). Molimo Vas da imate u vidu da vaša beba možda neće popiti ceo sadržaj bočice. Stoga podelite hranu na 2 dela, pomešajte ½ kesice OMNI-BIOTIC®PANDA u prvoj porciji i dajte drugu polovinu OMNI-BIOTIC®PANDA-a u drugoj porciji.


NA KOJI NAČIN UTIČU PROBIOTICI OMNI-BIOTIC® KOD ATOPIJSKOG DERMATITISA I ASTME?

Atopija i astma su ozbiljan problem u pedijatriji, ali profilaktički unos posebno razvijenih probiotičkih vrsta značajno smanjuje njihov nastanak. Crevne bakterije mogu modifikovati ljudski imunološki sistem (putem indukcije određenih interleukina). Tip i sastav crevne mikroflore važni su parametri za izgradnju funkcionalnog imunološkog sistema. Multisojni probiotici sinergistički kombinuju specifična svojstva različitih pojedinačnih bakterijskih sojeva. Za prevenciju alergijskih bolesti, od ključnog značaja je povećanje IL-10-a i smanjenje Th2-citokina (na primer, IL-4, IL-5, IL-13). Ovo se može postići putem 3 specijalna soja, sadržana u proizvodu OMNI-BIOTIC® PANDA.