Kombinacija probiotskih kultura za imunološki disbalans – za majku i bebu od prvog dana rođenja

Probiotik… Atopijske reakcije…Imunitet…

Brojne studije radjene u Evropi pokazale su da upotreba specifičnih probiotika tokom trudnoće i u prvoj godini bebinog života  može doprineti dobrom zdravlju i majke i deteta. Danas 61,9% beba ima genetsku predispoziciju za pojavu najmanje jedne alergijske bolesti. Višesojni simbiotik Omni-biotic Panda specijalno je dizajniran da utiče na alergijsku dijatezu kod visokorizične dece.

Indikacije

 • Za sprečavanje nastanka atopijskog dermatitisa kod novorođenčadi
 • Za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa
 • Za alergije i intolerancije na hranu kod dece i odraslih
 • Za ublažavanje i sprečavanja nastanka kolika (grčeva) kod beba

Klinička ispitivanja pokazuju da unos ОМNI-BIОТIC® PАNDA-a tokom posljednja dva meseca trudnoće majke i prvih nekoliko meseci od rođenja bebe ublažava kolike, do 3. meseca starosti i poboljšava njihovu podnošljivost.

Kako deluje?

Omni-Biotic Panda podržava sazrevanje imunog sistema deteta i utiče na razvoj “dobrih” mikroorganizama u digestivnom traktu bebe.

Omni-Biotic Panda smanjuje incidencu pojave atopijskog dermatitisa ako se koristi pre i posle rođenja.

Prema studijama, Omni-Biotic Panda smanjuje problem zatvora kod budućih majki(sa 40% na 2,4%), a kod infantilnih kolika sa 30% na 4,9 %.

Omni-Biotic Panda ne sadrži životinjske proteine, gluten, kvasac i laktozu. Pogodan je za upotrebu kod dijabetičara i ljudi sa intolerancijom na laktozu.

Prednosti za odrasle: upotreba Omni-Biotic Pande se takođe preporučuje posebno osetljivim starijim osobama. Posebno su dobra iskustva u oblasti nutritivne intolerancije, kao i onkologije( posle hemo ili radioterapije).

Sastav

Istraživački institut proizvođača Institut Alergosan nastavlja da pravi precizne studije najkorisnijih bakterija koje se prirodno javljaju u bebinim crevima. Zbog toga je formula Omni-Biotic Panda unapređena sa dodatkom još jednog soja koji je svojstven bebama – Bifidobacterium lactis W51 i veoma je” blizak rođak” u proizvodu vec prisutnog Bifidobacterium lactis W52. On doprinosi bržem i trajnijem delovanju proizvoda, jer intenzivira dejstvo ostala 3 soja u formuli. Zbog toga nove serije Omni-Biotic Pande imaju 4 soja bakterija umesto tri, ali je moguće da i dalje postoje proizvodi iz prethodnih serija sa 3 soja na tržištu.

39 probiotska crevna sinbiotika po kesici:

 • Lactococcus lactis W58
 • Bifidobacterium lactis W51
 • Bifidobacterium lactis W52
 • Bifidobacterium bifidum W23

Ostali sastojci:

Pirinčani skrob i maltodekstrin kao prebiotik, tokom faze aktivacije.

Doziranje

Trudnice

Na osnovu sprovedenih studija, u slučaju alergijske predispozicije, preporučuje se primena Omni-Biotic Panda jednom dnevno od početka osmog meseca trudnoće. Sipati sadržaj kesice u 125ml vode (1/2 čaše) i promešati. Ostaviti 10 minuta da dođe do aktivacije, ponovo promešati i popiti.

Dojenje

Da biste pripremili OMNI-BIOTIC® PANDA za vašu bebu, pomešajte 1 kesicu u 2 kašike majčinog mleka ili prokuvane vode i nakapajte pipetom direktno u usta bebe. Preporučuje se da beba uzima OMNI-BIOTIC® PANDA neprekidno u prvoj godini.

Ako ne dojite Vašu bebu:
Samo pomešajte 1 kesicu OMNI-BIOTIC®PANDA direktno u bočicu sa adaptiranom formulom. (Pažnja: ne zagrevati tečnost na temperature vise od 40 stepeni). Molimo Vas da imate u vidu da vaša beba možda neće popiti ceo sadržaj bočice. Stoga podelite hranu na 2 dela, pomešajte ½ kesice OMNI-BIOTIC®PANDA u prvoj porciji i dajte drugu polovinu OMNI-BIOTIC®PANDA u drugoj porciji kada je prva porcija popijena.

Pogodnosti za odrasle

1 kesica Omni-Biotic® PANDA rastvorite jednom dnevno u otprilike 125ml vode, sačekajte najmanje 10 minuta za aktivaciju, promešajte ponovo i popijte. Preporučuje se uzimanje na prazan stomak. Može se koristiti i tokom trudnoće i u prvoj godini života deteta. Zasnovano na višegodišnem iskustvu iz kliničkih studija i praktične primene Omni-Biotic® PANDA se preporučuje svakodnevno

Tokom trudnoće, primenu treba započeti najkasnije od 8. meseca.

Naravno, mlada majka može da produži upotrebu  Omni-Biotic® PANDE svaki dan.

Prvi korak za zdravlje deteta je zdravo crevo

Kroz milijarde aktivnih pomoćnika – probiotika – crevo upravlja svim metaboličkim procesima u našem telu. Stvara neophodne vitamine, enzime i aminokiseline koji su nam potrebni za funkcionisanje svih organa i neutrališe štetne supstance koje prodiru u naše telo putem hrane. To je posebno važno tokom trudnoće. Aktivni probiotici formiraju izuzetno jaku zaštitnu barijeru na našem crevnom zidu, da bi omogućili da samo vitalne supstance dospeju u krv – sve ostalo se razdvaja od njih što je brže moguće.

“Creva su centar našeg zdravlja” – to je pre 4000 godina zapisano u starim ajurvedskim spisima, a posebno je važno kada očekujete dete.Upravo zato što roditelji žele što ranije da učine sve kako bi svom detetu obezbedili zdrav život, prvi korak je – zdravo crevo.

Studije u Finskoj i Holandiji pokazale su da uzimanje visokih doza probiotika tokom trudnoće i prve godine života bebe može doprineti dobrom zdravlju I majke i deteta.

Od posebnog značaja su bifidobakterije, jer se one veoma rano nastanjuju u crevu i na taj način upravljaju mnogim procesima u crevima.

OMNI-BIOTIC® PANDA – za zdravu i spokojnu decu

Studije o efektivnosti Omni-Biotic Pande

OMNI-BIOTIC® PANDA razvijena je na imunološkom odeljenju Dečije klinike Vilhelmina u Utrehtu i tri velike studije su testirale njenu efikasnost

 Pošto kod alergičnih žena (ali i kod porodične sklonosti astmi ili neurodermatitisu), tokom trudnoće, dolazi do poremećaja imunološke ravnoteže između TH1 i TH2 ćelija, prilikom razvoja proizvoda posebnu smo pažnju posvetili pronalaženju bakterijskih sojeva koi će omogućiti da se ova ravnoteža uspostavi tokom trudnoće. Posebno je važno da se ova ravnoteža i održava tokom prvih nekoliko meseci života bebe. Tek nakon 3 meseca došlo je do značajne razlike: nakon tretmana sa OMNI-BIOTIC® PANDA, imunološka ravnoteža dece sa alergijskom predispozicijom je uspostavljena u 80% slučajeva. Čak i posle dve godine, vidi se da je rezultat u odnosu na grupu sa placebom ostao konstantan, iako je uzimanje OMNI-BIOTIC® PANDA prekinuto pre godinu dana. Uspeh se pripisuje dugoročnoj i preciznoj proveri optimalnog sastava bakterija.

OMNI-BIOTIČKA® PANDA se izdvaja posebno visokim kvalitetom proizvodnje, što se posebno garantuje činjenicom:

 • da je navedeni broj mikroorganizama dostupan do kraja roka trajanja,
 • da je dokazana izdržljivost intestinalnih simbionata u želucu i duodenumu i
 • da se ti mikroorganizmi mogu aktivno prilagoditi i umnožiti u ljudskom organizmu

OMNI-BIOTIC® PANDA registrirovan je u Austriji kao dijetalna hrana za posebne medicinske svrhe (uravnotežena prehrana), za tretman imunoloških neravnoteža između Th1 i Th2 ćelija.


Omni-Biotic Panda i grčevi

Istraživanje u Austriji sa 148 žena i njihovih beba pokazalo je delotvornost probiotske kombinacije Omni-Biotic Panda kod zatvora kod trudnica i grčeva kod novorođenčadi. Buduće majke su u poslednja 2 meseca trudnoće koristile Omni-Biotic Pandu, a deca – u prva 4 meseca života.

Indikatori za grčeve u studiji bili su: trajanje plača kod beba, gasovi I dijarija.Njihovim praćenjem praćen jeefekat probiotske kombinacije na ovu tako čestu tegobu.

Bebe koje su koristile Omni-Biotic Pandu pokazale su značajno smanjeno vreme plakanja u poređenju sa decom koja nisu dobila takvu podršku. Od dece koja su učestvovala u studiji, samo 4,9% je pokazalo znake preteranog plakanja (grčeva) dok je prema prethodnim podacima obično pogođeno skoro svako treće dete (oko 30%).

Čak ni deca koja su zbog porodične predispozicije ka grčevima bila izložena većem riziku od tegoba, nisu plakala više od druge dece, niti su pokazivala druge znake grčeva tokom posmatranja.

U prethodnoj studiji Omni-Biotic Panda pri upotrebi kod kod akutnih gastrointestinalnih grčeva (Institut Allergosan, 2014, n = 66), tegobe novorođenčadi su se smanjile za 43,9% nakon 5 dana Omni-Biotic Panda i za 82,5% nakon 3 nedelje upotrebe.

Ove studije pokazuju da Omni-Biotic Panda može dati dobar početak novom životu vaše bebe i spokojnije nedelje sa mnogo manje nelagodnosti u njenom stomaku.


Omni-Biotic Panda i konstipacija u trudnoći

Studije su pokazale da preko 40% žena pati od zatvora (zatvora, definisanog kao manje od 3 pražnjenja creva nedeljno) i meteorizma (gasovi) u kasnoj trudnoći (Marshall et al., 2010).

Od 148 trudnica koje su koristile Omni-Biotic Pandu, samo 2,4% je patilo od zatvora na kraju trudnoće. Ovo je znatno manje od referentne vrednosti (40%). Tegobe kao što je zatvor pokazuju značajno smanjenje tokom vremena.

Neposredno pre porođaja, samo 5,28% ispitanih žena koje su uzimale Omni-Biotic Panda patilo je od meteorizma. U tom smislu, procenat žena koje pate od meteorizma značajno se smanjio tokom predstavljene studije.

Blog